Als de spits scoort, is de bonus voor de verdediger

Gepost 18/01/2016

De jury van de Conny van Rietschoten Trofee riep begin december Bouwe Bekking uit tot zeiler van het jaar, vanwege de prestaties in de Volvo Ocean Race, waar hij met zijn team uiteindelijk 2e werd. Volkomen terecht zei Bekking: “Het is niet alleen iets voor mijzelf, ik moet mijn team ook ontzettend bedanken. Deze trofee had ik niet gewonnen zonder hen.”

 

Wat Bekking begrijpt, en wat topscorers in het voetbal doorgaans ook begrijpen, is dat hun prestaties vrijwel volledig afhankelijk zijn van het team. Had Bekking met tien anderen gevaren, dan was hij misschien wel laatste geworden. Een topscorer die geen bal aangespeeld krijgt, scoort niet.

 

In een moderne organisatie werkt het net zo. Een consultant met een snelle babbel komt nergens als hij niet kan leunen op een projectteam dat zijn advies voorbereidt. Tegelijkertijd zal zijn projectteam weinig bereiken als het geformuleerde advies niet goed aan de klant wordt uitgelegd. Toch zijn de targets voor de consultant, en als ze gehaald worden is de bonus ook voor hem of haar.

Teams zijn de bouwstenen voor innovatie. Zonder goed teamwerk is een organisatie gedoemd te mislukken. Het is het teamwerk dat innovatie, veranderingen en de eisen van de maatschappij, het hoofd moet gaan bieden.

 

Maar teamwerk gaat niet vanzelf. Teamwerk vereist vaardigheden, zoals leren gezamenlijk problemen op te lossen, om te gaan met conflicten, effectief vergaderen en elkaar constructief en kritisch aan te spreken. Allemaal zaken waar trainingen in zijn te volgen, maar zelden hele teams aan meedoen.

 

HR heeft de pinpoint te veel op het individu, in plaats van aandacht voor teamwerk. Het selectieproces is gefocust op het individu, het beloningssysteem is gericht op individuele prestaties, functioneringsgesprekken zijn individueel, etc.
Voor wie het daar niet mee eens is: hoeveel bedrijven kent u die geen individuele bonussen geven, maar het team belonen voor de gehaalde targets?

 

Het wordt tijd voor de TEAMBONUS.

UA-47512829-1